nieuws

Nieuwe chef-kok voor Sophia

Restaurant

Culinair directeur Ron Blaauw van de HME Group heeft een nieuwe chef-kok benoemd voor het populaire Amsterdamse restaurant Sophia. Barry de Back wordt de nieuwe chef van Sophia. De Back komt over van Brasserie Keyzer, ook eigendom van HME.

Nieuwe chef-kok voor Sophia

De Back volgt bij Sophia Edo Kamping op. Blaauw laat weten met Kamping in onderhandeling te zijn over zijn toekomst. Waarom Kamping wordt vervangen, is niet bekend.

De leegte die De Back achterlaat bij Keyzer wordt opgevuld door Frank Verbon, die eerder in de keuken van restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel werkte. Blaauw laat verder weten dat geruchten over een transfer van sommelier Timo Honing van de HME Group naar De Hoefslag in Bosch en Duin hem onbekend zijn.

Restaurant Sophia in Amsterdam bestaat kleintjes een jaar en is nu al één van de topzaken uit de reeks van de HME Group. Het Amsterdamse restaurant staat bekend om zijn uitstekende keuken en drukke bar. Ondanks de korte levensduur van Sophia worden de geluiden steeds luider dat het concept naar het buitenland gaat. Daarbij wordt Londen nadrukkelijk genoemd als mogelijke vestigingsplaats.

Reageer op dit artikel