nieuws

Ook La Rive genoemd op Meldpunt Miswijn

Restaurant

Ook toprestaurant La Rive van het befaamde Amstel Hotel in Amsterdam is gemeld bij het nieuwe Meldpunt Miswijn van wijnschrijver Hubrecht Duijker. Het met een ster bekroonde La Rive zou fors meer vragen voor een fles champagne dan tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen.

Ook La Rive genoemd op Meldpunt Miswijn

In een artikel in De Volkskrant wordt melding gemaakt dat een Moët & Chandon Brut Impérial bij De Leest 62,50 euro kost. La Rive vraagt voor dezelfde fles het dubbele.

Duijker, die onlangs Meldpunt Miswijn is gestart om dure restaurantwijnen aan de kaak te stellen, hierover in De Volkskrant: ‘Gekker kun je het niet verzinnen’. Een woordvoerster van La Rive laat weten geen uitspraken te doen.

Duidelijk is dat het nieuwe meldpunt voor behoorlijk wat ophef zorgt. Zo haalde topkok Ron Blaauw op deze site en later in De Telegraaf hard uit naar Duijker na kritiek op de wijnprijzen in het Amsterdamse Brasserie Keyzer. De wijnschrijver op zijn beurt zegt ‘deze kruistocht te voeren voor de goede zaak’.

Naast Meldpunt Miswijn start Duijker ook een meldpunt voor prettig geprijsde wijnen in restaurants. Onder de naam Meldpunt Pretwijn kunnen vanaf februari prettig geprijsde wijnen worden gemeld via www.hubrechtduijker.com.

Zie ook

Reageer op dit artikel