nieuws

Restaurant Niven officiëel geopend

Restaurant

Niven Kunz heeft zijn nieuwe restaurant in Rijswijk geopend. De officiële opening werd onder toeziend oog van veel publiek verricht door burgemeester Ineke van der Wel-Markerink van de gemeente Rijswijk.

Restaurant Niven officiëel geopend

Het nieuwe restaurant is gevestigd in een voormalige boerderij langs De Vliet met uitzicht op de Rijswijkse golfbaan. Restaurant Niven kan 45 gasten ontvangen, biedt in de wijnkamer plaats voor achttien personen, telt twee aperatiefruimtes – waarvan één voor niet-rokers – en heeft een terras met uitzicht op de golfbaan.

Kunz omschrijft het restaurant als gezellig, comfortabel, intiem, elegant, tikje eigenzinnig en smaakvol. In zijn openingsspeech koos de zichtbaar ontspannen Kunz voor een korte terugblik naar het onstuimige recente verleden.

‘De ene dag heb je weer een restaurant, hier in Rijswijk. De andere dag gaat je vriendin er vandoor. De mensen die niet zo aardig waren de laatste tijd kan ik vergeven. Heb kost wel een paar vrienden’, aldus Kunz, die voor de persoonlijke noot een applaus kreeg.

Nieuwe kookadres

De opening van Restaurant Niven, volgens de brochure ‘De nieuwe Niven’ genoemd, werd bij gewoond door tal van bekende horecapersonen, zoals John Beeren namens de Alliance, Henk Savelberg, Gerrit Greveling van Chalet Royal, de Librije-koks Sidney Schutte en Maik Kuipers, Jarno Eggens (nu nog van De Lindenhof in Giethoorn) en Peter Gast van ’t Schulten Hues.

Niven Kunz hoopt met zijn nieuwe eetgelegenheid snel de draad weer op te pakken. Kunz verloor eind vorig jaar zijn sterrestaurant ’t Raethuys in Wateringen na een familievete. Na tijdelijk onderdak bij De Librije in Zwolle is sinds deze week zijn nieuwe kookadres de Delftweg in Rijswijk.

Bekijk hier de foto’s van het openingsfeest van Restaurant Niven

Bekijk hieronder de video met het verslag van de opening en een interview met Kunz

Reageer op dit artikel