nieuws

Stormachtig Basiliek pakt Michelinster

Restaurant

Restaurant Basiliek in Harderwijk heeft binnen anderhalf jaar na de opening een Michelinster te pakken. Eigenaar Rik Jansma kan het maar niet geloven. ‘Ik stond van nervositeit al vroeg naast mijn bed en ben best wel emotioneel nu’.

Stormachtig Basiliek pakt Michelinster

Jansma nam anderhalf jaar geleden toprestaurant Olivio over. Hij werkte er toen al in de keuken. Jansma, die het restaurant runt met zijn partner Andrea van Zoomeren, toverde de eetgelegenheid om tot Basiliek.

Naast de snelste stijger in Lekker, volgt nu de ultieme bekroning. ‘Dit is helemaal top. Dit verwacht je niet. Ik was vanochtend hartstikke nerveus. Vind het nog moeilijk om te relativeren. Je wordt een beetje gek gemaakt door collega’s die roepen: je krijgt hem, je krijgt hem’, aldus Jansma.

Eén ding is zeker voor Jansma, vandaag wordt niet zo maar een dinsdag. ‘De KRO is onderweg met een cameraploeg en de NOS wil hier komen voor een radio-interview. Verder staat de telefoon roodgloeiend, vooral van collega’s van Jeunes Restaurateurs’.

Eerste reactie Rik Jansma

Meer Michelinnieuws:

Lijsten uit de Michelingids 2008: