nieuws

Van Oostenbrugge nieuwe chef l’Europe

Restaurant

Richard van Oostenbrugge is de opvolger van Jean-Jacques Menanteau als chef-kok van Hotel de l’Europe in Amsterdam. Van Oostenbrugge komt over van Envy, eveneens gevestigd in Amsterdam.

Van Oostenbrugge nieuwe chef l’Europe

De transfer wordt gemeld door Bijzondererestaurants.nl. Van Oostenbrugge is bij l’Europe benoemd tot executive chef de cuisine.

Van Oostenbrugge gaat het nieuwe fine dining-restaurant, de brasserie, de banqueting en het terras van het hotel leiden. Van Oostenbrugge wordt geassisteerd door Thomas Groot. Groot komt eveneens over van Envy en is schoonzoon van kookgrootheid Robert Kranenborg.

De bij l’Europe vertrokken Jean-Jacques Menanteau start vanaf 9 november van start met zijn restaurant Villa De Duinen in Noordwijk. Het bijbehorende hotel is sinds 15 september van start gegaan. In juni maakte de SVH Meesterkok bekend zijn baan als chef bij het Amsterdamse hotel L’Europe op te zeggen en als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

Envy heeft inmiddels bekend gemaakt dat de vertrokken Van Oostenbrugge wordt opgevold door Michael Wolf. Wolf werkte eerder voor Oud-Sluis en krijgt het volste vertrouwen van de leiding van Envy.

Reageer op dit artikel