nieuws

Dick Soek: ‘Zelf de grens van Michelin opgezocht

Restaurant

‘Ons nieuwe concept krijgt geen respect van Michelin. Erg jammer.’ Deze tweet stuurde chef Dick Soek maandag 26 november de wereld in. Hij is net op de hoogte van het verlies van de Michelinster voor zijn restaurant Schathoes.

Dick Soek: ‘Zelf de grens van Michelin opgezocht

‘Het kon twee kanten op gaan. Of je behoudt je ster na een verhuizing en een koerswijziging of je verliest hem. Helaas hebben wij onze ster verloren. Ik hoopte nog wel een beetje dat Michelin het zou begrijpen, maar helaas.’ Dick Soek serveert op de nieuwe locatie van Schathoes in Den Ham nog twee vaste menu’s inclusief wijn voor een vaste prijs (49,50 euro voor vier gangen en 89,50 euro voor zes gangen). Aan de kwaliteit van het eten is volgens hem niets veranderd.

‘Het nieuwe concept wordt door gasten enorm gewaardeerd’, vervolgt Soek. ‘Daar gaat het tenslotte toch om. Ik heb een volle zaak. En of het verlies van de ster me veel gasten gaat kosten? Dat weet ik niet. Groningers zijn over het algemeen niet zo stergevoelig.’

Werner Loens

‘We hebben zelf de grens van Michelin op gezocht, twee menu’s inclusief wijn en dat voor deze prijzen. Maar toch vind ik het jammer. Het eten is hetzelfde gebleven, maar blijkbaar tellen ook andere factoren mee.’ Tijdens het bezoek van hoofdinspecteur Werner Loens wist Dick Soek het eigenlijk al, meldt hij via Twitter (@dicksoek): ‘Bij binnenkomst van de heer Loens wisten wij het al, hij wist van concept af en vroeg als eerste naar de kaarten en was niet blij.’ Even later gevolgd door: ‘Tijdens het dessert liet hij zich de rode wijn bijschenken, dus verloren wedstrijd #blijftjammer’.

Reageer op dit artikel