nieuws

Parkheuvel** scoort met Chinese website

Restaurant

Tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam heeft sinds kort een Chinese website. Patron Erik van Loo wil zo de Chinese markt in Nederland aanboren. ‘Het werkt echt. Elke dag hebben we wel een tafeltje met Chinezen.

Parkheuvel** scoort met Chinese website

Sinds twee weken is de website van Parkheuvel naast Nederlands en Engels ook in het Chinees te lezen. ‘In de Rotterdamse haven zitten best veel Chinese bedrijven. Een bevriende kennis van mij is beëdigd tolk in het Chinees en heeft de teksten opgezet’, aldus Van Loo.

Op Parkheuvel.nl staat in het Chinees te lezen dat de medewerkers van Parkheuvel geen Chinees spreken, maar dat de communicatie in het Engels verloopt.

De keuze om de Chinese markt in Rotterdam aan te boren, is volgens Van Loo direct succesvol. ‘Het werkt echt. Elke dag hebben we wel een of twee tafeltjes met Chinezen. Misschien gaan we er nog een mailing uit doen naar andere Chinese bedrijven hier in de buurt. Maar dit is al hartstikke mooi.’

Of Van Loo de website in nog meer talen gaat aanbieden, weet hij nog niet. ‘Ik heb natuurlijk wel nagedacht over bijvoorbeeld het Russisch. Maar zoveel Russen zijn er nou ook weer niet in Rotterdam. Ik ben al blij met de Chinese gasten. Zeker in deze tijd’, aldus Van Loo.

Reageer op dit artikel