nieuws

Eerste exemplaar kookboek Puurst voor Johan Cruijff

Restaurant

Johan Cruijff heeft zondag tijdens Chefs (R)Evolution in Zwolle het eerste exemplaar van het De Librije-kookboek ‘Puurst’ in ontvangst genomen. ‘We voelen ons enorm vereerd’, sprak Thérèse Boer tegen Nederlands grootste voetballer aller tijden. ‘Je bent Jonnies absolute held, hij droomt zelfs van je.

Eerste exemplaar kookboek Puurst voor Johan Cruijff

Jonnie en Thérèse Boer grepen de eerste editie van ‘hun’ Chefs (R)Evolution in Zwolle aan om hun derde kookboek ‘Puur’ te presenteren. Met de officiële overhandiging van het eerste exemplaar aan Johan Cruijff. ‘Mijn absolute held’, sprak driesterrenkok Jonnie Boer.

In het programma werd de persoon die het eerste exemplaar in ontvangst kwam nemen, omschreven als ‘de verlosser’. En dus werd vanuit culinaire hoek al snel gedacht aan de Spaanse topkok Ferran Àdria. Het bleek die ‘andere’ verlosser, die uiteindelijk na enige vertraging onderweg het boek in ontvangst nam in het Zwolse Spiegeltheater.

‘Dit is een enorme eer voor ons’, sprak Thérèse Boer, nadat ze het eerste exemplaar had ontvangen van dochter Isabelle en overhandigde. ‘Je bent Jonnies absolute held, hij droomt zelfs van je. We zijn hier stil van, en we zijn jou en je vrouw heel erg dankbaar voor jullie komst.’

Cruijff reageerde: ‘Jullie staan altijd klaar voor de Johan Cruijff Foundation als ik daarom vraag en dus werkt dat andersom ook zo. Het is een kwestie van samenwerken, alleen speel je immers niets klaar.’ Daarna sprak ‘de verlosser’ vol lof over de Nederlandse culinaire cultuur. ‘Voor het buitenland zijn we niet meer dan een provincie en als je dan ziet over hoeveel sterrenkoks Nederland beschikt. Dat verdient een compliment.’

Reageer op dit artikel