nieuws

Sidney Schutte: ‘Gehoopt op één, twee nooit verwacht

Restaurant

Op één Michelinster durfde Sidney Schutte maandag 17 november wel te hopen, maar met twee sterren voor Librije’s Zusje Amsterdam had hij geen moment rekening gehouden. ‘Van nul naar twee is nooit eerder gebeurd, dus dan ga je daar ook niet vanuit’, aldus de kersverse tweesterrenchef in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht voor de camera van Misset Horeca.

Sidney Schutte: ‘Gehoopt op één, twee nooit verwacht

‘Ik ben een beetje overdonderd’, aldus Sidney Schutte kort na de officiële presentatie van de Michelingids voor 2015 in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Librije’s Zusje

Daarin staat ‘zijn’ Librije’s Zusje Amsterdam vermeld met twee sterren. ‘Dit is helemaal te gek. We hebben hier keihard voor gewerkt, moet ik wel zeggen’, aldus Schutte.

‘Maar als je na acht maanden zoiets presteert, daar ben ik wel even stil van.’

Leiding over hele hotel

Ook voor hem was het een intensieve periode. Schutte: ‘Ik heb niet alleen de leiding over het restaurant, maar over het hele hotel. Het jaar is voorbij gevlogen. Ik ben nog een toerist in Amsterdam, weet alleen de route van mijn huis naar het werk.’

Amsterdam

Over de verwachtingen waarmee hij naar Maastricht was afgereisd: ‘Op één Michelinster durfde ik wel te hopen, maar twee had ik echt niet gedacht. Normaal gesproken ga je naar één ster en zo verder, dit is nog niet gebeurd.’

Schutte complimenteert zijn hele team voor deze prestatie. ‘We gaan zo terug naar Amsterdam en daar een waanzinnig feestje bouwen.’

Bekijk hier het dossier Michelin.

Reageer op dit artikel