nieuws

JRE Awards: Edwin Soumang* Chef van het jaar

Restaurant 1073

Sterchef Edwin Soumang van Restaurant One in Roermond is door Restaurantvereniging JRE uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Tot Gastvrouw van het Jaar is Jennifer Silvius van restaurant Rantrée in Maastricht gekroond en Villa la Ruche van Marko Karelse en Erica de Raaf is Restaurant van het Jaar.

JRE Awards: Edwin Soumang* Chef van het jaar

Restaurantvereniging JRE heeft de awards uitgereikt op maandag 28 november aan ondernemers die afgelopen jaar opvallend ondernemerschap hebben getoond. Edwin Soumang van sterrestaurant One in Roermond is uitgeroepen tot Chef van het Jaar, de titel Gastvrouw van het Jaar gaat naar Jennifer Silvius van Rantrée in Maastricht en Marko Karelse en Erica de Raaf hebben met Villa la Ruche in Voorburg het Restaurant van het Jaar.

Leden van de vereniging kozen zelf de winnaars en deze werden bekend gemaakt tijdens de ledenvergadering bij Sems in Leeuwarden.

Chef van het Jaar

Edwin Soumang is met zijn partner Bethany DeLong eigenaar van het met één Michelinster bekroonde restaurant One in Roermond. De chef-kok wordt door zijn collega’s omschreven als ‘eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk’. Bovendien vinden ze hem ambitieus en competitief, met een no-nonsense en competitieve instelling.

edwinsoumang

Gastvrouw van het Jaar

De award Gastheer of -vrouw van het Jaar werd uitgereikt aan Jennifer Silvius van restaurant Rantrée in Maastricht. ‘Trots, voorkomend, gastvriendelijk, verzorgend, gepassioneerd, professioneel en inspirerend’, zo omschrijven haar collega’s haar.

Rantree

Restaurant van het Jaar

Het JRE-restaurant van het jaar staat in Voorburg en wordt geëxploiteerd door Marko Karelse en Erica de Raaf: Villa la Ruche. De collega’s waarderen de ondernemers vanwege hun ‘innovativiteit, creativiteit, visie en lef’. Bovendien zijn ze ondernemend en commercieel. Zo is Marko ook een van de eigenaren van de recent geopende bistro Vertus in Den Haag.

De awards werden uitgereikt door voorzitter Rik Jansma (eigenaar van restaurant Basiliek* in Harderwijk) tijdens de Algemene Ledenvergadering bij restaurant Sems in Leeuwarden. Het initiatief had vorig jaar haar vuurdoop, toen de prijzen voor het eerst werden uitgereikt.

markokarelse

Lex Gasseling

Oud-voorzitter Lex Gasseling en zijn echtgenoot Sophia Gasseling namen maandag officieel afscheid van de restaurantclub. Restaurant Fris verkochten ze deze zomer aan hun chef Rick May. Gasseling: ‘Vandaag samen met Sophia Gasseling officieel afscheid genomen van de mooiste restaurant vereniging van Nederland, de JRE. En benoemd tot ere voorzitter. Trots!’

lex gasseling

Reageer op dit artikel