Lekker 2018: Vier debutanten, The White Room hoogste entree

Lekker 2018: Vier debutanten, The White Room hoogste entree

Met een 62e plek is The White Room Amsterdam hoogste nieuwe binnenkomer in de Lekker 2018. Naast het prestigieuze restaurant van in het Krasnapolsky Hotel, debuteren ook Zout & Citroen in Oosterhout, Vista in Willemstad en De Loohoeve in Schoonloo in de lijst.

The White Room, een spin-off van De Leest in Vaassen, schiet dit jaar de Lekker 2018 binnen op plek 62. Het restaurant waar driesterrenchef Jacob Jan Boerma zijn protegé Arturo Dalhuizen de leiding heeft gegeven is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer.

Lees ook: alles over The White Room

Zout & Citroen debuteert op 83

Naast The White Room maken nog drie restaurants hun debuut in de Lekker 2018. Zout & Citroen in Oosterhout komt binnen op 83. Het restaurant van Bram en Patricia Helleman verloor in 2015 haar Bib Gourmand nadat de prijzen bewust verhoogd waren om het niveau te kunnen consolideren.

Bekijk hier de complete Lekker 2018

Vista een jaar na opening nieuw in Lekker 2018

Op 95 debuteert Vista uit Willemstad. Henrie en Ingrid van der Heiden openden de zaak in 2016, nadat ze eerder 't Raadhuis in Heinenoord runden. Daar groeiden de twee echter uit hun jasje, waarop ze naar Noord-Brabant verkasten om Vista te beginnen. Bekijk hier de foto's van hun restaurant met het fraaie uitzicht over Hollandsch Diep.

Bekijk hier de grootste stijgers van Lekker 2018

De Loohoeve komt binnen op 100

Reportage: Jeroen en Marleen Brouwer: ‘we gaan voor Michelnster voor De Loohoeve’De vierde debutant is meteen de afsluiter van de lijst. De Loohoeve in Schoonloo staat in haar eerste jaar in de Lekker op plek 100. Jeroen en Marleen Brouwer namen het Drentse restaurant in 2016 definitief over. Het team van De Loohoeve won dit jaar nog het NK Leermeester-Leerling, ofwel Het Bronze Koksmes.

Lees hier de uitgebreide reportage van Misset Horeca over De Loohoeve.