nieuws

GaultMillau 2018: Talentvol Gastheer Bram van Grinsven van restaurant Somm in Uden

Restaurant 1027

Bram van Grinsven van restaurant Somm in Uden is maandag 6 november door GaultMillau uitgeroepen tot Talentvol Gastheer van het Jaar.

GaultMillau 2018: Talentvol Gastheer Bram van Grinsven van restaurant Somm in Uden

Bram van Grinsven (27) is er stil van. ‘Ik had heel weinig verwacht. Dit is een unieke ervaring. Het is een bijzonder jaar geweest en dit is een hele mooie prijs voor mij.’ Van Grinsven werkte voorheen bij sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. Remon van de Kerkhof. Van de Kerkhof werd de opvolger van Rene Tabbers die na elf jaar De Treeswijkhoeve verliet. Bram van Grinsven was de tijdelijke opvolger. In het voorjaar van 2017 startte Van Grinsven een eigen zaak, genaamd restaurant Somm in Uden, samen met Werner Croymans. In 2012 won hij al een belangrijke gastvrijheidsprijs, de Nationale Hennesy Gastvrijheidsprijs.

GaultMillau over Bram van Grinsven

Het starten van een eigen zaak is voor velen een sprong in het diepe, maar Van Grinsven opende direct ook nog een wijnwinkel in hetzelfde pand. ‘Een geboren gastheer en een buitengewoon kundige sommelier’, aldus GaultMillau. ‘Bovendien kun je blind vertrouwen op zijn wijs-spijssuggesties. Aan zijn handelingen en opmerkingen merk je direct dat hij blij is met je bezoek. Losjes, zeer correct, meedenkend: precies de manier waarop de gasten tegenwoordig benaderd willen worden.’

Genomineerden 2018

Genomineerden voor de award van Talentvol Gastheer van het jaar 2018 waren naast Van Grinsven:

Winnaar vorig jaar

Joey de Kruiff werd vorig jaar verkozen tot Talentvol Gastheer van het Jaar. Maitre d’Hotel van Parkheuvel, het tweesterrenrestaurant in Rotterdam verliet het restaurant van Erik van Loo na 9 jaar. De Kruijf maakte recent de overstap naar Voorburg waar hij aan de slag gaat bij Central Park by Ron Blaauw.