Bram van Grinsven (27) is er stil van. 'Ik had heel weinig verwacht. Dit is een unieke ervaring. Het is een bijzonder jaar geweest en dit is een hele mooie prijs voor mij.' Van Grinsven werkte voorheen bij sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. Remon van de Kerkhof. Van de Kerkhof werd de opvolger van Rene Tabbers die na elf jaar De Treeswijkhoeve verliet. Bram van Grinsven was de tijdelijke opvolger. In het voorjaar van 2017 startte Van Grinsven een eigen zaak, genaamd restaurant Somm in Uden, samen met Werner Croymans. In 2012 won hij al een belangrijke gastvrijheidsprijs, de Nationale Hennesy Gastvrijheidsprijs.
GaultMillau over Bram van Grinsven
Het starten van een eigen zaak is voor velen een sprong in het diepe, maar Van Grinsven opende direct ook nog een wijnwinkel in hetzelfde pand. 'Een geboren gastheer en een buitengewoon kundige sommelier', aldus GaultMillau. 'Bovendien kun je blind vertrouwen op zijn wijs-spijssuggesties. Aan zijn handelingen en opmerkingen merk je direct dat hij blij is met je bezoek. Losjes, zeer correct, meedenkend: precies de manier waarop de gasten tegenwoordig benaderd willen worden.'
Genomineerden 2018
Genomineerden voor de award van Talentvol Gastheer van het jaar 2018 waren naast Van Grinsven:
- Coen Middeldorp van restaurant Diamanz in Roermond
- Lisja Hu van Beulings in Amsterdam
- Wouter Denessen van restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam
- Melanie Hoogland van De Bokkedoorns in Overveen.
Winnaar vorig jaar
Joey de Kruiff werd vorig jaar verkozen tot Talentvol Gastheer van het Jaar. Maitre d’Hotel van Parkheuvel, het tweesterrenrestaurant in Rotterdam verliet het restaurant van Erik van Loo na 9 jaar. De Kruijf maakte recent de overstap naar Voorburg waar hij aan de slag gaat bij Central Park by Ron Blaauw.