nieuws

Joey de Kruijf van Parkheuvel naar Central Park by Ron Blaauw

Restaurant 3421

Maitre d’Hotel van Parkheuvel, het tweesterrenrestaurant in Rotterdam, Joey de Kruijf verlaat het restaurant van Erik van Loo na 9 jaar. De Kruijf maakt de overstap naar Voorburg waar hij aan de slag gaat bij Central Park by Ron Blaauw.

Joey de Kruijf van Parkheuvel naar Central Park by Ron Blaauw

Joey de Kruijf  (1987) is sinds 1 oktober 2017 directeur bij Central Park by Ron Blaauw. ‘We werken er naartoe dat ik eigenaar wordt van het aandelenpakket dat eerst in handen was van Carsten Klint. Die eindverantwoordelijkheid was voor mij de reden om na 9 jaar weg te gaan bij Parkheuvel, zegt hij tegen Misset Horeca.

Joey de Kruijf wordt bijgestaan door Robbert Nijenhuis als restaurantmanager en Kevin de Kam als assistent restaurantmanager. Beide kent hij uit zijn Parkheuvel-tijd. Nijenhuis werkte daarnaast bij het Wereldmuseum en daarna kort bij Joelia in Rotterdam van Mario Ridder.  Kevin de Kam werd een ervaren gastheer bij FG, Parkheuvel en Inter Scaldes. De Kam en Nijenhuis zijn op 1 september 2017 begonnen bij Central Park by Ron Blaauw.

De Kruijf wil het serviceniveau verbeteren in Voorburg. ‘Bij het mooie pand hoort een niveau. We gaan geen linnen op tafel brengen, maar bijvoorbeeld wel weer het water bijschenken voor de gasten om een klein voorbeeld te noemen.  Persoonlijke aandacht, het kijken en luisteren naar gasten. Dat moet onze kracht worden. En ik zegt niet dat Carsten Klint dat niet deed, maar ik denk dat we daar nog wat te winnen hebben. Net als bij het wijnbeleid. Daarmee wil ik ook omhoog.’

Erik van Loo

Erik van Loo kondigde de transfer van Joey de Kruijf (1987) op Facebook aan. Hij neemt afscheid van zijn medewerker met de woorden: ‘gastvrij, deskundig en een vakman pur sang. Deze woorden omschrijven de Maitre d’Hotel van Parkheuvel, Joey de Kruijf. Na een mooie tijd van 9 jaar is de fles nu helaas op. Met de laatste druppels toasten wij graag op de fijne samenwerking met Joey en wensen wij hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging bij Central Park, by Ron Blaauw.’

Joey de Kruijf en Erik van Loo

Erik van Loo en Joey de Kruijf

Harrie Baas is als adviseur verbonden aan Central Pary by Ron Blaauw nadat Carsten Klint er in juli 2017 vertrok. Klint (42) vertrok in juli 2017 na drie jaar bij Central Park by Ron Blaauw in Voorburg, het voormalige restaurant van Henk Savelberg. Klint heeft zijn belang in het hotel en het restaurant aan zijn twee vennoten overgedragen op dinsdag 18 juli 2017. Klint was bijna drie jaar betrokken bij het horecabedrijf. Hij houdt zich nu weer bezig met zijn andere werkzaamheden en draagt per direct zijn verantwoordelijkheden over aan het bestaande team. Harrie Baas, voormalig gastheer en mede-eigenaar van Amarone* behoort sinds 1,5 jaar tot dit team. Hij werkte veel samen met Klint en treedt op als adviseur voor Central Park.

Jean Luc Etienne

Vorige week kondigde Erik van Loo al de komst aan van Jean Luc Etienne naar Rotterdam. Hij zal de taken van De Kruijf gaan overnemen.

Joey de Kruijf

Joey de Kruijf kijkt net als Van Loo zelf ook tevreden terug op de samenwerking met de chef. ‘Na 9 jaar te hebben gewerkt in dit prachtige bedrijf, gerund door Erik van Loo en Anja van Loo is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Zij hebben mij klaargestoomd voor deze nieuwe job, zij hebben mij naar dit niveau weten te tillen. Super veel dank voor de afgelopen jaren. Zaterdagavond 30 september 2017 tijdens het concert van de Rolling Stones heb ik samen met Chef Erik van Loo en Juliën Van Loo nog een keer samen geknald in de Champions lounge van de Johan Cruijff arena, wat een feest, wat een afsluiter! Nu is het tijd om in Voorburg aan de slag te gaan bij Central Park in het oude Vreugd en Rust en mijn carrière voort te zetten.’

Leestip:

Transfers restaurants

Transfers hotels

 

Reageer op dit artikel