nieuws

Claudia Brevet van Inter Scaldes: ‘We houden goede hoop op derde Michelinster’

Restaurant 3146

Claudia Brevet van tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen zegt goede hoop te houden op een derde Michelinster. Het Zeeuwse restaurant is hiervoor al jaren de gedoodverfde kandidaat. Maandag 11 december is de presentatie van de Michelingids.

Claudia Brevet van Inter Scaldes: ‘We houden goede hoop op derde Michelinster’

Speculeren over de sterren voor Michelin blijft een populaire bezigheid. ‘Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje’, zegt Claudia Brevet met een glimlach over het feit dat Inter Scaldes en die derde ster daarbij standaard worden genoemd. ‘We zijn voorzichtig met wat we erover zeggen en blijven nu vooral rustig, want we weten niets. Maar we houden goede hoop’, vervolgt ze. ‘We hebben een ontzettend mooi en goed jaar gehad. Echter super, met alle puntjes op de i. Dus qua prestatie zou ik zeggen dat het zou moeten kunnen. Maar dat zeg ik ieder jaar’, zegt ze daarover lachend. ‘We staan in alle gidsen heel erg goed en worden al jaren in één naam genoemd met De Librije en De Leest. Dus dat is ook heel veel waard.’

Wakker liggen

(c) Peter Roek

Op de vraag of Claudia nog wakker ligt van die derde ster, zegt ze: ‘Nu nog niet. Maar zaterdagnacht wordt wel een dingetje, want ik meen dat ze het een dag van tevoren kenbaar maken. Dus dan zal ik me heus afvragen hoe de volgende dag gaat uitpakken als ik éénmaal in mijn bedje lig.’ En als ze zondag te horen krijgen dat Inter Scaldes er niet bijzit? ‘Dan heb ik waarschijnlijk een minder leuke avond. En dan vind ik die maandag ook geen leuke dag, dat zeg ik heel eerlijk. Maar we zien het wel’, zegt de gastvrouw die in november werd uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar tijdens de uitreiking van de GaultMillau Awards 2018. ‘Ik zeg het ook tegen mijn medewerkers…ook zonder die derde Michelinster wordt het gewoon weer Kerst. Het gaat hier allemaal gewoon door, we gaan op dezelfde voet verder en zullen er weer voor de volle honderd procent voor gaan met z’n allen.’

Lees het uitgebreide interview dat Misset Horeca had met Claudia Brevet in het magazine dat verschijnt op 22 december.