nieuws

Lendl Mijnhijmer: beste sommelier van Nederland 2018

Restaurant 4205

Lendl Mijnhijmer – werkzaam bij restaurant Bougainville in hotel TwentySeven van Eric Toren in Amsterdam – heeft de Trophée Henriot 2018 gewonnen. De wine director mag zich het komend jaar de beste sommelier van Nederland noemen. Tweede werd Adriaan Visser van Cordial* in Oss en Richelle van Gemert van Restaurant 67 Pall Mall uit Londen werd derde.

Lendl Mijnhijmer: beste sommelier van Nederland 2018

Zestien kandidaten streden tijdens de Trophée Henriot 2018 om de titel. Het is en tweejaarlijks event van het Nederlands Gilde van Sommeliers. Lendl Mijnhijmer (33) werd in 2016 derde. Het goud was toen voor Jan-Willem van der Hek en zilver voor Ruben Kwakman.

De jury van dit jaar bestond uit onder andere voorzitter Magda van der Rijst, Theus de Kok en Thérèse Boer van De Librije.

TwentySeven heeft nu niet alleen Eric van Beek – begin mei 2018  benoemd tot de beste bartender ter wereld – in huis maar ook het grootste talent op het gebied van wijn.

René van Heusden prijs

Tijdens de wedstrijddag bij Leerhotel het Klooster in Amersfoort werd ook de René van Heusden prijs uitgereikt. Een prijs die is opgedragen aan de wijnschrijver die in 2017 op 58-jairge leeftijd overleed. Tristan van Doorn van Restaurant Vermeer uit Amsterdam won. Ruben Kwakman van Restaurant Zarzo in Eindhoven werd tweede en de derde prijs ging naar Sabas Joosten van De Librije in Zwolle. Deze wedstrijd draait met name om het blind proeven van wijn. Het is een wisselprijs, een kristallen glas van de firma Schott Zwiesel.

Juryvoorzitter Magda van der Rijst praat over twee zinderende dagen met de eerste dag een schriftelijke theoretische wijnfeitentest op hoog niveau en op de tweede dag mondeling wijn-spijs, blind proeven en wijnservice. Samen met Hilary Akers en Theus de Kok wijn-spijs gejureerd: kandidaten kregen 5 minuten de tijd om zinnige dingen te zeggen over 3 wijnen (blind) in combinatie met een gerecht. Er zijn geweldige prestaties neergezet. Meedoen is al een beetje winnen. Dus: aan de slag voor Trophée Henriot 2020.’

Het Nederlands Kampioenschap wordt eens in de twee jaar georganiseerd door het Nederlands Gilde van Sommeliers. Naast de felbegeerde trophée en bijbehorende zilveren broche mocht Lendl Mijnhijmer een magnum Henriot Champagne in ontvangst nemen, werd hem een wijnreis naar Zuid-Afrika aangeboden door Wines of South Africa en kreeg hij een glazenpakket van glasfabrikant Riedel. Lendl Mijnhijmer zal naar alle waarschijnlijkheid Nederland vertegenwoordigen op het WK sommeliers 2019 in België.

Misset Horeca bij u op de deurmat?

 

Reageer op dit artikel