nieuws

Sterrenrestaurant Aan de Poel hoopt eind augustus weer open te kunnen

Restaurant 2389

Aan de Poel heeft heropening in het vizier. Doel is om eind augustus de deuren weer te openen. Robbert Veuger, maître-sommelier en mede-eigenaar: ‘Er waren hier soms wel twintig mannen tegelijkertijd aan het werk, niet normaal. Er is echt around-the-clock doorgewerkt, nog steeds trouwens.’

Sterrenrestaurant Aan de Poel hoopt eind augustus weer open te kunnen

Veuger: ‘Het is hard gegaan, maar door slimme keuzes te maken konden we veel tijd besparen.’ Chef-kok en mede-eigenaar Stefan van Sprang vult aan aan: ‘Na de brand begin juli is er bij Aan de Poel keihard gewerkt door een zeer betrokken team van aannemers, troubleshooters en werknemers. Grotendeels was alles total loss verklaard, dus we moesten praktisch vanaf 0 beginnen’.

Hartverwarmend

Veel weekenden werd er bij De Poel doorgewerkt, waarvan het resultaat nu langzaam zichtbaar wordt. ‘Van Sprang: ‘We hebben geweldige mensen om ons heen verzameld en dat werpt haar vruchten af.’ In het bijzonder noemt Van Sprang vaste gast én crisismanager Xander Smit, die Aan de Poel assisteerde tijdens het hele proces. ‘Smit heeft het crisismanagement op zich genomen en heeft ons geweldig geholpen in het proces. Echt een aanwinst’, aldus Van Sprang. Ook de reacties van leveranciers en betrokkenen noemt hij hartverwarmend.

Stefan van Sprang

Nieuw jasje voor Aan de Poel

Met de heropening zal ook een nieuw logo en  nieuwe huisstijl samenvallen, ontworpen door Maurice Franssen. ‘Het is een mooi moment om Aan de Poel in een nieuw jasje te gieten’, aldus Veuger, en ook de website zal een update krijgen. ‘We hebben er vooral erg veel zin in.’

Schade

Eerder meldde het sterrenrestaurant op Facebook: ‘We zijn met de brand veel kwijtgeraakt. Naast de materiële schade vooral dat stukje geschiedenis waar we allemaal zo hard aan hadden gewerkt. Men zegt wel eens, tijdens dergelijke momenten leer je wie je vrienden zijn en wij hebben geleerd dat we de afgelopen jaar 10 jaar iets heel moois opgebouwd hebben dat niemand van ons af kan pakken.’

Robbert Veuger

Brand

Het restaurant moest op 6 juli de deuren sluiten nadat die nacht een brand was ontstaan in vermoedelijk de meterkast. ‘Ik ben heel blij dat de schade alleen materieel is en er niemand gewond is geraakt’, zei Stefan van Sprang toen tegen Misset Horeca.Zakelijk gezien noemde hij het wel een drama. ‘Voor de komende twee weken gaat het alleen al om 100 gasten per dag van wie de reservering geannuleerd moet worden. Dat is niet mals’, zei hij begin juli.

Reageer op dit artikel