nieuws

Jelle Jansen en Corine Kleine: eigen restaurant in Gramsbergen

Restaurant 8190

Jelle Jansen en Corine Kleine: eigen restaurant in Gramsbergen

Jelle Jansen en Corine Kleine, beide negen jaar werkzaam bij De Groene Lantaarn in Zuidwolde, openen in mei hun eigen zaak. Ze nemen restaurant de Olde Woage over en maken daar De Woage van. Straks gaat het duo er vijf dagen diner draaien.

Chef-Kok Jelle Jansen (29) en gastvrouw Corine Kleine (28) starten in Gramsbergen Restaurant De Woage. Beiden werkten ze negen jaar bij De Groene Lantaarn van Jarno Eggen en Cindy Borger.

Warme overdracht

‘Sinds september 2018 werken we bij De Olde Woage. Er is dus echt sprake van een warme overdracht. Half april gaat de zaak drie weken dicht en vanaf 8 mei wordt het echt ons bedrijf,’ vertelt een enthousiaste Corine Kleine tegen Misset Horeca. Het bedrijf is nu nog van Johan (63) en Daniëlle Krul, voorheen eigenaren van de Kiewiet in Dedemsvaart. ‘We krijgen nu de tijd om onszelf wegwijs te maken in het pand, gasten kunnen kennismaken met ons terwijl Krul nog in de buurt is. Dat is fijn in een dorp.’

Jelle Jansen

Jelle Jansen

‘Negen jaar Groene Lantaarn’

Jelle Jansen: ‘We moesten niet weg bij De Groene Lantaarn. Maar Corine en ik wilden samen een eigen bedrijf starten. Jarno heeft ons daarbij enorm geholpen. Bijvoorbeeld met de onderhandelingen. Wij hebben jaren hard gewerkt voor hem en nu steunt hij ons enorm. Alles wat ik weet, heb ik bij hem geleerd. Mij laatste leerjaar zelfstandig werkend kok heb ik bij de Groene Lantaarn gedaan en ik ben daarna gebleven. Opklimmen kon ik er tot keukenchef. Nu gaan we zelfstandig ondernemen.’

Jarno Eggen: ‘trots’

Jarno Eggen: ‘Dit is een mooie stap voor hen en ik ben er alleen maar trots op. Fijn ook dat ik heb kunnen helpen. Vinden Cindy en ik niet meer dan normaal. Dat is toch waar je het voor doet? Het vak doorgeven. Je leidt mensen op, deelt je kennis en dan gaan mensen zelfstandig door. Als ik straks met pensioen ben, moet ik zelf ook ergens kunnen eten toch?’

Corine Kleine: ‘We gaan in Gramsbergen menu’s serveren – van drie tot vijf gangen – naast een a la carte kaart. Er zijn ongeveer 60 couverts in het historische pand dat beschikt over verschillende ruimtes. Het pand staat midden in het dorp en is al honderden jaren oud.’ De buurtfunctie van het restaurant wil het duo behouden. Wat ze gaan uitbreiden is het ambachtelijke karakter. ‘We gaan ons eigen brood bakken. Meer met wijn doen et cetera.’ Kleine en Jansen nemen de exploitatie over, het pand wordt niet hun eigendom.

Jelle Jansen

In de drie sluitingsweken krijgt het restaurant een iets andere naam – Olde Woage wordt Woage – wordt er geschilderd binnen en komen er nieuwe stoelen. Kok Aron van Houten blijft werkzaam in de keuken.


> > Nieuw project voor Jarno Eggen en Ciny Borger 

>> Groene Lantaarn verhuist van Zuidwolde naar Staphorst

Reageer op dit artikel