Sergio Herman opent nieuw restaurant Le Pristine

Sergio Herman opent nieuw restaurant Le Pristine

Sergio Herman opent een nieuw restaurant aan de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen. Le Pristine, dat staat voor puur, opent de deuren in april 2020.

Het kloppende hart van het modedistrict in Antwerpen krijgt een culinaire hotspot met enerzijds restaurant Le Pristine en anderzijds café Le Pristine. Het bedrijf combineert het beste van het Zeeuwse terroir met de klasse en flair van Italië. Internationaal geïnspireerd maar met een focus op lokale producten.

Le Pristine

De naam Le Pristine komt van het Engelse woord 'Pristine' en betekent puur en authentiek. Twee sleutelwoorden die Sergio Herman in elk project dierbaar zijn. Het is een Engels woord maar tegelijkertijd voelt het erg Frans. Met deze verwijzing wordt de link gelegd naar de gastronomische brasseriecultuur en wordt tegelijkertijd het internationale karakter onderstreept.

Café en restaurant

Terwijl Le Pristine werkt met reserveringen en walk-ins, is café Le Pristine een plek voor alleen walk-ins. 'Ideaal voor een korte stop tijdens het winkelen.' De samenstelling van het team, de openingsdatum en het menu worden binnenkort bekendgemaakt.

Sergio Herman heeft in Antwerpen al twee zaken: The Jane en het Frites Atelier. Hij kondigde in maart 2019 aan plannen te hebben voor een nieuw restaurant in de buurt van Cadzand in Zeeland. Eind 2020 zal dit de deuren gaan openen. Hij zal er zelf weer gaan koken. Ook komt er een tweede locatie van Air Republic in Antwerpen en krijgt de luchthaven van Zaventem (b) een Frites Atelier. 'Eind 2020-begin 2021 wil ik weer mijn eigen plek, in de buurt van Cadzand, waar ik zelf kan koken. Het zal voor een heel kleine groep mensen zijn, heel select. Uiteindelijk ben ik het gelukkigste als ik kook. Gisteren maakte ik een langoustinegerecht voor Pure C en ik sneed in mijn hand en dat vond ik lekker. Dat ik eindelijk nog eens in mijn hand sneed. Het deed deugd, omdat ik het gevoel van vroeger kreeg. Weet je, koken is hetgeen ik het liefste doe.’


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!