Florian van Dillen opent eigen restaurant in Rotterdam

Florian van Dillen opent eigen restaurant in Rotterdam
Florian van Dillen (archiefbeeld Misset Horeca)

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Hoeveel couverts krijgt het restaurant?

Florian van Dillen (29) gaat in maart 2020 van start met zijn nieuwe bedrijf, of eigenlijk zijn het twee zaken - restaurant en bar - die ook allebei een eigen naam krijgen. Hij gaat opereren onder de naam by Flipp. De afzonderlijke namen van zijn restaurant en de bar worden pas bij de opening bekendgemaakt.

Van Dillen gaat alleen a-la-carte koken en werkt niet met menu’s. Voorgerechten zijn er vanaf 15 euro en hoofdgerechten vanaf 25 euro. Het restaurant is vijf dagen per week geopend en op dinsdag en woensdag gesloten.

Na zijn koksopleiding werkte Florian van Dillen onder meer als chef de partie bij restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en 3 jaar als souschef bij Mijn Keuken in Wouw. Vervolgens was hij 3,5 jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB.

Per maart 2020 opent hij zijn eigen bedrijf onder de noemer by Flipp in Rotterdam.

Restaurant en bar worden gehuisvest op de locatie van het voormalige restaurant La Stanza aan de Van Vollenhovenstraat 19 in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier.

Restaurant met 70 couverts

Het bedrijf is verdeeld over twee verdiepingen en bestaat uit een restaurant met 70 couverts, een aparte barruimte en een private dining. In de 300 vierkante meter grote binnentuin aan de achterzijde kunnen eveneens 70 personen eten.

Florian van Dillen kookt vanuit een klassiek Franse basis, in een lichte kookstijl en een moderne uitvoering. De naam by Flipp verwijst naar de bijnaam van eigenaar Florian van Dillen, die geboren en getogen is in de Betuwe.

Schol en duif

Florian van Dillen: ‘Ik vind het belangrijk om het hoofdingrediënt te laten schitteren in mijn gerechten. Alles wordt ambachtelijk gemaakt met producten van topkwaliteit en komt zonder veel poespas op het bord. Mijn kookstijl is licht, verteerbaar en ik ondersteun mijn gerechten graag met mooie sauzen.’

Op de kaart van by Flipp staat onder meer zeebaars, zalm, op de graat gebakken schol, op het karkas gebraden duif en diverse vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er klassiekers als steak tartare, côte de boeuf, tournedos Rossini en krokant gebakken zwezerik.

Jeroen Smeele en Qbtec

Voor het interieurontwerp tekent Jeroen Smeele van Smeele Projecten, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp. De op maat gemaakte keuken wordt geleverd door Qbtec.

Van Dillen: ‘Voor de inrichting van het restaurant worden lichte tinten gebruikt met natuurlijke elementen en Scandinavische invloeden. De bar krijgt een heel andere stijl met internationale allure.’