Vegetarische Restaurantweek van start met 940 restaurants

Vegetarische Restaurantweek van start met 940 restaurants

De derde editie van De Vegetarische Restaurantweek / Week Zonder Vlees start maandag 9 maart. Er doet een recordaantal van 940 restaurants mee. Tapasketen 't Zusje doet mee, maar ook ketens als KFC en Subway.

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees die eveneens maandag 9 maart start. De initiatiefnemers willen Nederlanders uitdagen om de hele week geen vlees te eten, zowel thuis als uit.

‘t Zusje tot KFC: deelnemers Week zonder Vlees

Deze editie van De Vegetarische Restaurantweek gaat van start met een recordaantal restaurants: maar liefst 940 horecazaken door heel Nederland doen mee.

Dit jaar zit daar een aantal bijzondere deelnemers tussen. Zo werd het groot nieuws dat KFC in het restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam de hele week enkel 'Chickenless Chicken' serveert.

Hetzelfde geldt voor restaurantketen ’t Zusje dat met al haar 29 tapasrestaurants door heel Nederland tijdens de week een 100% vegetarisch menu zal serveren.

Andere ketens die meedoen met alle locaties in Nederland zijn: De Bijenkorf, Bagels & Beans, SLA, Subway, IKEA, Eazie en Domino’s.

Deelnemende restaurants in het hogere segment zijn Café Jakarta van Hotel Jakarta (Amsterdam), Hof aan Zee (Koudekerke), FG Food Labs (Rotterdam), Niven (Rijswijk) en Ratatouille Food & Wine (Haarlem). Ook de Eden-hotels besteden aandacht aan de Week zonder Vlees. 

Actiemenu Week zonder Vlees

In alle Nederlandse provincies zijn cafés en restaurants vertegenwoordigd, dus deelnemers van de Nationale Week Zonder Vlees en liefhebbers van de vegetarische keuken kunnen hun hart ophalen aan vegetarische gerechten. Gasten kunnen kiezen uit de volgende opties:

  • Vegetarische snelle hap, van € 2,- tot € 6,-
  • Vegetarisch lunchgerecht van € 6,- tot € 10,-
  • Vegetarische avondmaaltijd van € 10,- tot € 15,-
  • Vegetarisch driegangendiner van € 20,- tot € 30,-
  • Luxe vegetarische lunch of diner van € 40,- tot € 50,-*

*sterrenrestaurants mogen een supplement van € 10,- rekenen

Populairste Vegetarische Gerecht & Beste Restaurant

De Vegetarische Restaurantweek roept alle gasten tijdens de week op om hun favoriete vegetarische gerecht te delen op Instagram met #vegetarischerestaurantweek en hun favoriete vegetarische restaurant op de website te beoordelen met 5 sterren. Zo zal na de week bekend gemaakt worden wat het populairste vegetarische gerecht is en wat het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek was.

Week Zonder Vlees pop-up restaurant

Naast alle 940 deelnemende restaurants in Nederland, zal van 9 t/m 15 maart de oude buskruitfabriek “De Krijgsman” in Muiden omgetoverd worden tot het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute.

Dit is tevens het kloppend hart van de campagne. De hele week zal hier door Peter Lute en zijn team een vegetarisch 3-gangen en 5-gangen menu geserveerd worden om zo iedere gast te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Gasten staan verrassende en bijzondere gerechten te wachten, zoals tomatenthee, een op dennennaalden gerookte king boleet en dry aged biet.

Leestip:
16 nieuwe vegan producten