14 kookdocenten doen mee aan kookwedstrijd als lofzang op horecavak

14 kookdocenten doen mee aan kookwedstrijd als lofzang op horecavak
Fotocredits: Michiel Ton

Edgar Kaats kreeg door tv-kok Rudolph van Veen de Award 'Gouden Chef' uitgereikt. Kaats ging de strijd aan met zijn collega's, 14 kookdocenten van ROC Midden Nederland en wist de meeste originele maaltijd te bereiden uit producten die pas bij aanvang van de wedstrijd bekend werden gemaakt.

De deelnemers van deze kookwedstrijd waren dit keer niet de studenten van ROC Midden Nederland. Het waren de docenten die de strijd aangingen voor de titel ‘Gouden chef 2021’. Alle 14 kookdocenten zijn voormalige chef-koks. Dagelijks beoordelen zij honderden studenten. Nu werden de docenten beoordeeld, onder meer door tv-presentator Rudolph van Veen.

Passie voor het vak

ROC Midden Nederland wilde met de kookwedstrijd laten zien hoe mooi het horecavak is. Met 27.000 vacatures is de horeca de ICT voorbijgesneld en heeft het de dubieuze eer gekregen van sector met het grootste personeelstekort. Het tekort zal nog wel even aanblijven. Desalniettemin ziet het Horeca & Toerismecollege van ROC Midden Nederland dat het aantal aanmeldingen voor horeca-opleidingen gestegen is ten opzichte van vorig jaar. Een nieuwe generatie horecatoppers dient zich aan!
'Om dat heugelijke feit te vieren en maar weer eens te laten zien hoe prachtig het horecavak is, moeten we af en toe van ons laten horen. Bovendien zitten een aantal van onze docenten in de jury van Skills the Finals, een Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten dat volgend voorjaar in Utrecht wordt georganiseerd. Goed dat onze docenten zelf weer eens ervaren hoe het is om beoordeeld te worden.'
Edgar Kaats won de wedstrijd. Kaats: 'Ik ben blij met de titel, maar echt trots op de passie voor het vak die wij vandaag met zijn allen hebben laten zien!'