Restaurant Soso failliet verklaard: brand en pandemie deden bedrijf de das om

Restaurant Soso failliet verklaard: brand en pandemie deden bedrijf de das om

Restaurant Soso in Zoetermeer is dinsdag 18 januari door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. De pandemie en een brand in de keuken, deden het tropische restaurant, dat in 2017 de deuren opende de das om.

Curator Maarten Brouwers van advocatenbureau Hoens & Souren in Zoetermeer: 'Het is een vrij recent faillissement. Het coronaverhaal is één van de belangrijkste redenen, maar er heeft in 2018 ook een brand plaatsgevonden in de keuken. Dat heeft ook een goede start voor deze ondernemers in de weg gestaan. Vrij snel daarna kwam het coronaverhaal, wat natuurlijk de hele horeca treft. De lasten lopen door tijdens de lockdown en wanneer  je het al moeilijk hebt, dan is het een keer op.' De pijn zit hem bij dit restaurant in de huur en de initiële investering om het restaurant te starten, zo vervolgt hij.

Doorstart

Over de eigenaren zegt hij dat die zich goed hebben laten informeren over wat het beste was. 'We hopen dat een doorstart mogelijk is. Het is een prachtig restaurant met een unieke inrichting, dat wil je niet gaan afbreken. Dus we hopen een partij te vinden voor een doorstart.' Hiervoor gaat de curator met partijen in contact.

Interieur restaurant

Het restaurant werd ontworpen door De Horecafabriek. In een eerder interview vertelde eigenaresse Brigitta Kraal: ‘Het was nog een hele klus om dat wat ik in mijn hoofd had over te brengen aan de designer. Hier gingen wat sessies en moodboards aan vooraf. ‘Elke dag bij binnenkomst overvalt me nog steeds een wow-moment: De exotische uitstraling en Zuid-Amerikaanse zwoele sfeer komen je tegemoet. Het is precies geworden zoals ik het wilde. Je komt thuis in een ander oord.’

Interieur van restaurant Soso

Op maat gemaakt

Het interieur werd op maat gemaakt. Enkele tafels zijn geproduceerd van boomstammen uit Indonesië, zoals de grote stamtafel van 3,30 meter en drie hoge tafels op het terras.

Het restaurant draaide aanvankelijk goed. Mede door de duidelijke keuze voor het concept: Zuid-Amerikaans met een Surinaams-Javaanse twist. 'We zitten elke dag vol’, zei Brigitta Kraal eerder.