Jury prijst kastelein hemel in

Jury prijst kastelein hemel in

Toon Engelbertink van café De Engel, nummer één in de Café Top 100, beheerst het kasteleinschap tot in de tenen. Jong verlaat hij geboorteplaats Oldenzaal om in Beieren naar de hotelschool te gaan. Hij vaart als F & B manager op cruiseschip Nieuw Amsterdam, wordt manager van een Amsterdams hotel en 'runt' in Ierland een pub.

Hij keert terug naar Oldenzaal om er een cafeetje over te nemen. Hij noemt het De Engel. Twaalf jaar geleden verhuist hij zijn zaak naar wat dan nog een oud hotel is. Er wordt een café gerealiseerd dat – hoewel nieuw opgetrokken – inmiddels decennialang lijkt te bestaan.

,,We zijn maar een heel gewoon café waar we de dingen misschien net iets anders doen’’, vertelt Engelbertink bescheiden. Opvallend is dat de zaak gesloten is als Oldenzaal op zijn kop staat tijdens het carnaval. En niet alleen omdat Engelbertink dan vreest voor zijn fraaie interieur. In de drukte komt de gastvrijheid letterlijk en figuurlijk teveel in het gedrang.

Een jurylid prijst de gastvrije ontvangst. Zowel door Toon, als zijn attente medewerkers. ‘Ook al is het rustig in de zaak, er heerst hier altijd een warme en prettige atmosfeer. Dit is een compleet café.’ Verder complimenten voor de drankeninformatie die uitstekend in orde is. En er is een ruim assortiment voor de liefhebber: bieren, wijnen en gedistilleerd.

Lees meer over de Café Top 100 op www.cafetop100.nl

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.