Horeca doet lichten uit voor Earth Hour

Horeca doet lichten uit voor Earth Hour

Diverse horecabedrijven in Nederland doen zaterdag 31 maart het licht uit voor Earth Hour. Onder andere de Euromast in Rotterdam en de Amsterdam ArenA gaan op zwart. Ook diverse hotels doen aan de actie mee, waaronder het Radisson Blu Hotel en het Renaissance hotel in Amsterdam.

Wereldwijd doen mensen en bedrijven op 31 maart een uur lang het licht uit om aandacht te vragen voor de klimaatverandering.

Tussen 20.30 en 21.30 uur gaan overal in Nederland de lichten uit van grote bouwwerken. In Den Haag wordt het Vredespaleis in het donker gehuld, in Utrecht gaan de lichten van de Domtoren uit en Groningen zet de Martinitoren in het donker.

Andere hotels die meedoen zijn: het Boutique hotel in Amsterdam, Marriott Amsterdam, Hilton Amsterdam, alle Apollo Hotels & Resorts. In Tilburg hebben tien cafés toegezegd hun lampen te doven, waaronder Stadscafé Van Gogh en Café Weemoed en Bolle op het Piusplein. Ook Eetcafé ’t Opstapje in Brouwershaven heeft zich aangemeld voor de actie. De restaurants op de Koemakt in Purmerend doen gezamenlijk mee aan de WNF-actie.

Earth Hour wordt voor de het zevende keer in Nederland georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het is de grootste campagne voor de toekomst van de aarde ter wereld. Voor een lijst van alle deelnemers, kijk hier.Ook astronaut André Kuipers doet mee vanuit het internationale ruimtestation ISS, ongeveer 400 kilometer boven de aarde. De WNF-ambassadeur zal het licht uitdoen in de ruimte waar niet wordt gewerkt. Het is niet mogelijk om alle lichten uit te doen van het ISS. Vanuit het donker doet Kuipers verslag via Twitter en maakt hij foto's van een aarde zonder lichten.