Problemen bij uitrol Qbic Hotels

Problemen bij uitrol Qbic Hotels

De uitrol van het nieuwe, trendy hotelconcept Qbic verloopt langzamer dan gepland. Vooral de overheid en de vastgoedbranche zorgen voor vertraging bij de uitrol van het concept. Eigenaar Paul Rinkens blijft positief.

Met name de overheid is niet ingericht op innovatie, stelt Rinkens. Voor de camera’s van Misset Horeca laat hij weten wel rekening te hebben gehouden met de hoeveelheid tijd die hij kwijt is om de overheid en vastgoedbranche te overtuigen.

‘We hadden het wel ingecalculeerd, maar je hoopt toch dat mensen sneller veranderen. Overheden zeggen per definitie dat het niet kan, wanneer we in kantoorpanden willen. We halen ze naar ons hotel in Amsterdam om ze Qbic te laten beleven. Dat helpt’, aldus Rinkens.

De planning voor de franchise-uitrol is dat nog dit jaar de handtekening wordt gezet voor de eerste driehonderd kamers. Volgend jaar moet Qbic groeien naar vijfhonderd kamers, het jaar erop naar duizend. ‘In vijf jaar tijd willen we groeien naar drieduizend kamers’, stelt Rinkens, die zegt heel ver te zijn met een vestiging in Barcelona.