Ritz-Carlton investeert 160 mln euro op Aruba

Ritz-Carlton investeert 160 mln euro op Aruba

Met de komst van een nieuw te bouwen vijfsterrenhotel lijkt de economische crisis op Aruba weinig te bestaan. De regering in Oranjestad maakte donderdag bekend een contract te hebben getekend met de hotelketen Ritz-Carlton voor de constructie van een toeristisch resort. Daarbij is een investering van ruim 160 miljoen euro gemoeid.

Volgens een regeringswoordvoerder heeft Aruba vijftien jaar geijverd om het sterrenhotel naar het eiland te halen. Aruba wil voorkomen dat het een massatoerismebestemming wordt en richt zich steeds meer op de rijke toerist die minder gevoelig zou zijn voor recessies.

‘We willen een vijfsterrenbestemming worden en investeren daarom veel in het verbeteren van het centrum en de haven’, aldus de woordvoerder.

De gevolgen van de mondiale crisis lijken op Aruba voelbaar te worden in het toerisme, maar zijn niet dramatisch. Time-shareprojecten hebben het moeilijker; een enkele staat op de rand van faillissement.

Ritz-Carlton is onderdeel van Marriott International dat al een hotelfiliaal onder de eigen naam op Aruba heeft. De bevolking heeft kritiek geuit dat de populaire witte stranden aan de westkust van Aruba worden volgebouwd met hoogbouw hotels, waaronder Hyatt, RIU, Westin, Holiday Inn en Radisson.