Kleyweg maakt Aller-Lekkerste Broodje

Kleyweg maakt Aller-Lekkerste Broodje

Helma Kleyweg van Kleyweg Stadskoffiehuys uit Delft is vanochtend op de Horecava uitgeroepen tot winnaar van het Aller-Lekkerste Broodje van de afgelopen 25 jaar. Het broodje met Argentijnse lende, chimichuri, magorkaas en sinaasappel is geïnspireerd op de keuze van de kroonprins voor zijn Máxima. Dit geheel op de Argentijnse keuken gebaseerde broodje werd door Helma in 2002 gemaakt.

In het kader van het 125-jarig jubileum van Koninklijk Horeca Nederland is de wedstrijd van het Aller-Lekkerste Broodje van de afgelopen 25 jaar georganiseerd voorafgaand aan de reguliere editie van het Lekkerste Broodje van Nederland. Dit jaar wordt door de stichting De Lekkerste Wedstrijden voor de 25ste maal de wedstrijd rond ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland’ georganiseerd.

Helma Kleyweg is tot winnaar gekozen uit totaal 4 genomineerden. De overige genomineerden waren:

» Joke Walta, Broodjeslijn Klink in Den Haag met ‘Beste Maatjes’, een bruin broodje met gemarineerde haring, roomkaas, bietjes, veenbessen en een kwarteleitje.

» Richard Theissen, HMS Host Schiphol met ‘Slow (E)motion’, een waldkornbol met pikante fondue van Noord-Hollandse kaas, beenham, gebakken spekjes, tomaat, prei en lente-uitjes.

» Rachid Ahajgoune, restaurant La Ruche Bijenkorf te Den Haag met ‘Fakir’s Lunch’, een naanbroodje met tandoorikip, cashewnoten, salade en raita.

De vaste juryleden van de stichting De Lekkerste Wedstrijden zijn:

Maarten Colijn (Sectorvoorzitter Fastservice Koninklijk Horeca Nederland), Johan van der Weerd (oud-Sectorvoorzitter) en Joop Braakhekke (o.a. eigenaar restaurant 'Le Garage' en ‘En Pluche’).

Meer informatie over de wedstrijden rondom het Lekkerste Broodje van Nederland is te vinden op www.wedstrijden.nl.

Foto's uitreiking Aller-lekkerste Broodje:

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.