Food Inspiration Day trekt 500 vakmensen

Food Inspiration Day trekt 500 vakmensen

Op maandag 23 november organiseerde trendbureau Shoot My Food voor de eerste keer Food Inspiration Day met als thema 'Dutch Delight'. Tijdens dit uitverkochte eendaagse congres werden aanwezigen meegevoerd op een visuele en sensorische inspiratietour langs de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereld van eten, drinken, hospitality en gastronomy.

Aan de hand van de nieuwe E-nummers stelde moderator Hans Steenbergen de aanwezige foodprofessionals op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt.

De volgende sprekers gaven hun visie op de ontwikkelingen in het vakgebied. General manager Roberto Payer sprak over superieure service. Meesterkok Angélique Schmeinck over creativiteit. Teler Rob Baan liet alle gasten in de zaal proeven van zijn unieke cressen. Theesommelier Robert Schinkel serveerde aan alle aanwezigen in de zaal een bijzondere theecocktail.

Patissier Robèrt van Beckhoven serveerde uitdagende patisserie voor volwassenen. Fooddesigner Annelies Hermsen liet zien hoe kunstenaar op een nieuwe manier voedsel gebruiken. Chef Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve sprak over inspiratie en teambuilding in de keuken.

In inspiratie-ateliers van leveranciers werden volop demonstraties, proeverijen en mini-colleges gegeven. Daarnaast is de grootste gezamenlijke bio-lunch van Nederland geserveerd: aan picknicktafels genoten bijna 500 gasten van een gezamenlijke lunch die het teken stond van Hollandse producten.

Tijdens de Food Inspiration Day vond de uitreiking van de eerste uitgave van het Food Inspiration Jaarboek plaats. Deze trenduitgave kregen alle aanwezigen mee naar huis.

Bekijk hier een sfeerimpressie van de Food Inspiration Day