Restaurant Week eerste week van maart

Restaurant Week eerste week van maart

De eerst volgende editie van de voor restaurants interessante Restaurant Week vindt plaats van 1 tot en met 7 maart. De reserveringslijnen gaan open op 3 februari.

De actieweek, waarbij gasten voor een gereduceerd tarief kunnen eten in toprestaurants, trok vorig jaar augustus 165.000 bezoekers. Tijdens de actieweek kunnen gasten een driegangenlunch voor 20 euro of een driegangendiner voor 25 euro kiezen.

Organisator DiningCity.com laat weten dat het op basis van de publieksbeoordelingen van eerdere jaren 1.250 restaurants heeft geselecteerd voor de komende Restaurant Week. Ruim veertig van de geselecteerde zaken hebben één of meerdere Michelinsterren.

Dit jaar zijn onder meer Ron Blaauw, Brouwerskolkje en De Vrienden van Jacob weer de trekkers van de actieweek. Ook restaurant Niven en Soigné hebben hun deelname toegezegd.

De deelnemerslijst bestaat verder uit gerenommeerde zaken zoals Christophe (Amsterdam), Las Palmas (Rotterdam), en Het Arsenaal van Paul Fagel gevestigd in Naarden-Vesting. Ook Restaurant Le Défi uit Sprang-Capelle, winnaar van de overall publiekprijs van afgelopen jaar, neemt deel.