Topchef Marcel van der Kleijn dagvaardt Pathé

Topchef Marcel van der Kleijn dagvaardt Pathé

Topchef Marcel van der Kleijn spant een kort geding aan tegen bioscoopketen Pathé en Pub Arena. De twee nieuwe exploitanten van restaurant Maxime Buitenhof maken onrechtmatig gebruik van de naam Maxime, stelt Van der Kleijn.

Van der Kleijn eist het staken van het onrechtmatige gebruik van de handelsnaam Maxime en het stoppen met inbreuk maken op de merknaam Maxime. De dagvaarding wordt morgen door de deurwaarder bij Pathé en Pub Arena bezorgd.

De patron cuisinier heeft topadvocaat jonkheer dr. Remco de Ranitz in de arm genomen om hem bij te staan. De Ranitz is een autoriteit op het gebied van intellectueel eigendom. Het kort geding dient 15 september bij de voorzieningenrechter in Den Haag.

Maxime Buitenhof, gevestigd in de bioscoop van Pathé aan het Haagse Buitenhof, ging begin vorige maand failliet, amper een half jaar na opening. Het failliete restaurant werd overgenomen door Pathé en Pub Arena - de bv van Martin Haak van wie Van der Kleijn het restaurant pachtte.

De nieuwe exploitanten houden vast aan de naam Maxime, naar nu blijkt tegen de wil van Van der Kleijn. Eerder meldde Pathé dat ze het recht heeft om de naam Maxime te blijven voeren. Volgens Van der Kleijn klopt dat niet. ,,Ik heb vanaf het begin bezwaar gemaakt. Daar is niets mee gedaan. Dan rest mij niets anders dan gerechtelijke stappen te ondernemen.’’