Tijdens het nieuwe evenement 'Fine Food Professional' in het NH Barbizon Palace hotel in Amsterdam moeten de kandidaten hun kunnen tonen aan een jury. De winnaars worden op 31 oktober bekend gemaakt tijdens de presentatie van de nieuwe GaultMillau gids.
Talentvol sommelier van het jaar 2012
De vijf genomineerden voor de GaultMillau-award Talentvol sommelier van het jaar 2012 presenteren ieder één wijn die ze zelf hebben geselecteerd en meegenomen. Ze vertellen hierover aan de jury die bestaat uit Michael Daals, Gerrit Greveling, Ronald Opten, Roy Pelgrim en Noël Vanwittenbergh. Zij maken hun keus uit deze vijf kandidaten:
Peter Paul Kleiss - Restaurant Boreas, Heeze
Matthijs Vranken - Restaurant Beluga, Maastricht
Milton Verseput - Restaurant De Bokkedoorns, Overveen
Kim Bruggink - Restaurant De Lindenhof, Giethoorn en
Malou Kleijne - Restaurant Chapeau!, Bloemendaal
Belofte van het Jaar 2012
De kandidaten voor de titel Belofte van het jaar tonen ieder één gerecht met hun eigen specifieke signatuur. Juryleden Jonnie Boer, Jannis Brevet, Francois Geurds, Erik van Loo en Chris Naylor kiezen een winaar uit de volgende vijf kandidaten:
Jos Grootscholten - Restaurant Perceel, Capelle a/d IJssel
Luc Kusters - Restaurant Bolenius, Amsterdam
Edwin Soumang - Restaurant One, Roermond
Jeroen Trimbos - Restaurant Jérôme, Valkenburg
Wouter van Laarhoven - Restaurant De Molen, Kaatsheuvel
Talentvol gastheer/gastvrouw 2012
Ten slot beoordelen Harrie Baas, Niek Beute, Thérèse Boer, Edwin van de Goor en Alex Klein de kanshebbers voor de titel Talentvol gastheer/gastvrouw. Finalisten zijn:
Bethany DeLong - Restaurant One, Roermond
Laura de Weerdt - Restaurant 't Brouwerskolkje, Overveen
Tingting Ji - HanTing Cuisine, Den Haag,
Mirjam Putto - Restaurant Lucifer, Wassenaar
Jessica van der Weel - Restaurant Katseveer, Wilhelminadorp.