Bib-restaurant Cucina del Mondo voert ander concept in

Bib-restaurant Cucina del Mondo voert ander concept in

Restaurant Cucina del Mondo in Heerlen past met in gang van 20 februari haar concept aan. 'We willen meer toegankelijk zijn voor een breder publiek', laat mede-eigenaar Jeroen van Gansewinkel van het restaurant met een Bib Gourmand van Michelin, weten.

Het Heerlense restaurant van Servais Tielman en Jeroen van Gansewinkel biedt vanaf 20 februari een à la carte kaart aan met een twintigtal creaties voor 13 euro per gerecht. Deze worden in de vorm van een tussengerecht geserveerd. Van Gansewinkel over de redenen voor de aanpassing van het concept: 'We willen doorgroeien naar een hoger level. We zijn nu twee jaar open en willen mee gaan met de tijd.'

200 procent

'De gerechten zullen minder handelingen en details bevatten maar zijn wel van 200 procent kwaliteit.' De koks van Cucina del Mondo willen nog meer aandacht aan gebruikte ingrediënten geven.

Bib Gourmand

Vorig jaar ontving het Heerlense restaurant een Bib Gourmand van Michelin. 'We zaten de hele maand november vol. Het heeft meteen zijn vruchten afgeworpen.' Het Bib Gourmand menu zal blijven bestaan. 'Wij geven de gast nog meer vrijheid, omdat er nu de keuze is tussen een twintigtal creaties van de à la carte kaart.'

Wijnkaart

Naast een nieuwe kaart is er eveneens nieuw bestek en serviesgoed aangeschaft. 'We komen binnenkort ook nog met een nieuwe wijnkaart.' Zo zal er een selectie van betaalbare topwijnen worden verdeeld in een aantal categorieën van prijsniveau, zodat het voor de gast makkelijker wordt om een wijn in zijn prijscategorie/smaak te selecteren.