Menno Post en Edwin Vinke: experimenteel diner

Menno Post chef van De Bokkedoorns** en Edwin Vinke van De Kromme Watergang** gaan veganistisch koken. Beide chefs werken mee aan speciale diners die geserveerd worden in het Lloyd Hotel in Amsterdam.

De diners zijn een initiatief van Steinbeisser experimentele gastronomie. Mede-oprichter Martin Kullik: 'Wij bieden een bijzondere eetervaring met kunstzinnig servies en bestek.'

Menno Post en Edwin Vinke koken beiden een vijfgangendiner, volledig plantaardig, van ingrediënten die afkomstig zijn uit Nederlandse biodynamische of biologische teelt. Post focust zich op zijn diner in mei bijvoorbeeld op zelfgemaakte seitan en mini- en microgroenten. Servies en tafellaken zijn van de hand van sieradenmaker Nicolas Cheng. Tafelkleden worden voor dit diner voorzien van borduurmotieven van groenten uit het menu van Post.

Bestek waarmee gerechten van Post gegeten worden is van de hand van Ja-Kung Shin. 'Het bestek is geïnspireerd op de veganistische cultuur en maakt het mogelijk om zonder vork of mes te eten,' aldus Kullik.

Een vijfgangenmenu met wijn- of sap arrangement kost 125 euro. Menno Post kookt op 15, 16 en 17 mei. Edwin Vinke op 9, 10 en 11 oktober. Vinke krijgt een eigen tafelaankleding van de hand van Sarah Hurtigkarl, Stian Korntved Ruud en meubelkunstenaar Valentin Loellmann.

Steinbeisser organiseert dergelijke diners ook in het buitenland. In juli in Berlijn en in september in Frankfurt.