Van Gogh-jaar geëerd met 'Vincent Bier

Van Gogh-jaar geëerd met 'Vincent Bier

De Smaak van Van Gogh en de Edese Heidebrouwerij presenteren vrijdag 20 maart het Vincent Bier in restaurant Buitenzorg in Ede. Het ambachtelijke bier is geïnspireerd op het leven en het werk van Vincent van Gogh. Het is dit jaar precies 125 jaar geleden dat de schilder overleed.

De Smaak van Van Gogh is een initiatief van de gemeente Ede in het kader van het themajaar 'Van Gogh 2015, 125 jaar inspiratie'. Het bier wordt gebrouwen door de Edese Heidebrouwerij en wordt geschonken in diverse horecagelegenheden in en rond Ede.

Van Gogh-ingrediënten

Bij de samenstelling van het Vincent Bier is nadrukkelijk rekening gehouden met de richtlijn van de Van Gogh Smaakprofielen. Deze geeft aan dat er minimaal drie ingrediënten in het product verwerkt moeten zijn die terugkomen in de schilderijen van Van Gogh. Gerrit Hammink, directeur van De Heidebrouwerij: 'En dat is gelukt. We zijn vooral benieuwd naar de reactie op de zoete sinaasappelschil, die het Vincent Bier net dat vleugje extra geeft.

Verkrijgbaar in horeca

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede, presenteert vrijdagmiddag 20 maart het Vincent Bier in het Edese restaurant Buitenzorg. Naast de horeca in en rond Ede, heeft ook De Keukenhof het Vincent Bier opgenomen in het aanbod van haar cateringrestaurants.