Jeroen Oskam nieuwe director Research Centre bij Hotelschool The Hague

Jeroen Oskam nieuwe director Research Centre bij Hotelschool The Hague

Jeroen Oskam is vanaf maart 2015 benoemd als Director Research Centre bij de Hotelschool The Hague. Het is de ambitie van de school om een brug te slaan tussen wat er in de academische wereld wordt onderzocht en hoe hotelbedrijven, -professionals en studenten daar hun voordeel mee kunnen doen.

Daarnaast gaat het Research Centre zich concentreren op een klein aantal onderzoekslijnen, strategische vraagstukken die de komende vijf jaar centraal zullen staan in de gastvrijheidssector. De hotelschool wil op deze lijnen onderzoek van internationaal topniveau verrichten.

Potentieel
Oskam over zijn nieuwe uitdaging: 'Het hoge academische niveau van het Research Centre van Hotelschool The Hague geeft mij veel vertrouwen. Ik zie een groot potentieel en ik kijk erg uit naar de volgende stappen die we gaan zetten in het verstrekken van insights aan onze studenten en aan de industrie.'

Vier lectoren

Hotelschool The Hague heeft vestigingen in Den Haag en Amsterdam. In 2010 heeft Hotelschool The Hague een onderzoekcentrum opgericht. In het centrum zijn vier lectoren werkzaam op het gebied van gastvrijheid, persoonlijkheid en gedrag; gastvrijheidtrends en innovatie; gastvrijheidsbeleving en de gastvrije stad; en prijs, vraagvoorspelling en omzetmanagement.

Spanje

Voorheen werkte Oskam bij hotelscholen en onderzoeksbureaus. Zo was hij directeur van de MBA Hotel and Tourism Management aan de hotelschool Maastricht. In Spanje heeft hij de Zaragoza Hotel Management School opgezet.