Jopen Mooie Nel uitgeroepen tot beste bier van Nederland 2015

Jopen Mooie Nel uitgeroepen tot beste bier van Nederland 2015

In het kader van de eerste Dutch Beer Challenge is Jopen Mooie Nel uitgeroepen tot het beste bier van Nederland 2015. Uit handen van general manager Marco Philipsen van Mitra namen de brouwers van Jopenkerk Brouwerij uit Haarlem de prijs donderdag 28 mei in ontvangst.

Op 19 maart 2015 werd in Rotterdam de allereerste editie van de Dutch Beer Challenge georganiseerd. 44 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 155 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze nieuwe Nederlandse bierwedstrijd.

46 winnende bieren
Er werden 46 winnende bieren aangewezen. De overallprijs Het Beste Bier van Nederland 2015 is donderdag bekend gemaakt tijdens het openingsfestival van de Week van het Nederlandse Bier in Den Haag. Daar zijn ook de gouden, zilveren en bronzen medailles aan de overige winnaars uitgereikt. In totaal zijn er 46 gouden, zilveren en bronzen bieren uitverkozen. Grote winnaars zijn de Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij ’t Uiltje met beide 4 medailles. Hertog Jan brouwerij, SNAB bierbrouwers, Brouwerij ‘t IJ en Brouwerij Egmond kaapten allen 3 medailles weg.

Tweede editie
Het beste bier van Nederland 2015 is tot stand gekomen door alle gouden medaille-winnaars naast elkaar te zetten. Jopen Mooie Nel behaalde de hoogste scores van alle winnaars. De tweede editie van de Dutch Beer Challenge zal in maart 2016 plaats vinden.