De Blonde Pater op één in Koffie Top 100 2015

De Blonde Pater op één in Koffie Top 100 2015

Het Nijmegse bedrijf De Blonde Pater is bovenaan geëindigd in de Misset Horeca Koffie Top 100 2015. Dit is met recht een koffie-instituut, waar menig bekend barista het vak leerde. 'De Blonde Pater is echt van een andere categorie.'

De koffiekwaliteit is hoog, het enthousiasme van het team onbegrensd. De Blonde Pater in Nijmegen staat al hoog in de ranglijst sinds de start van de Koffie Top 100 in 2012. Na twee keer 15e en vorig jaar 10e, staat dit koffie-instituut nu op het bovenste treetje.

‘Er zijn gelukkig steeds meer bedrijven waar je een goede kop koffie kunt drinken, maar De Blonde Pater is echt van een andere categorie’, zegt hoofdredacteur van Misset Horeca Marjon Prummel over de winnaar.

‘De koffie is van een constante en hoge kwaliteit, maar vooral het enthousiaste team, hun honger naar koffiekennis en de aanwezige kwaliteit maken dit tot een terechte winnaar.’

Espro-press

De jury proefde bij het bezoek onder meer filterkoffie uit de espro-press, de trots van De Blonde Pater, waarmee ze laten zien nog altijd voorop te lopen in de koffiescene.

Vorig jaar was de jury al onder de indruk van dit apparaatje, een soort metalen dubbelwandige french press, met een dubbel metalen microfilter om nog meer gruis tegen te houden. Na afkoelen is de smaak van de Ethiopische Harrar zacht en soepel. De geur is een explosie van bosbes en nootmuskaat, de bessen komen ook in de smaak duidelijk terug.

Het team van de Blonde Pater werd maandag tijdens een feestelijke avond gehuldigd. Ze kregen de titel en het bijbehorende beeldje uitgereikt door Misset Horeca hoofdredacteur Marjon Prummel.

> Bekijk hier de complete ranglijst van de Koffie Top 100 2015