Seinpost verandert van naam en formule

Seinpost verandert van naam en formule

Het Haagse restaurant Seinpost, in bezit van een Michelinster sinds 2005, gaat per 1 december Cottontree Mer heten en wordt een laagdrempelig restaurant met 'smaken van de zee'. Net zoals zusterrestaurant Cottontree City (voorheen Le Bistroquet) gaat het restaurant over op tussengerecht portionering met een lagere prijsstelling.

Cottontree Mer gaat een menukaart een 10-tal, met het seizoen wisselende, gerechten voeren tegen een toegankelijk prijs van €15,- per gerecht. Daarnaast zullen er nog steeds een aantal ‘Seinpost klassiekers’, tegen meerprijs, verkrijgbaar blijven.

Minder handelingen op bord

Naast de portionering van de gerechten zullen er minder ‘dure’ ingrediënten worden gebruikt en zal het aantal handelingen op het bord dalen. Gert-Jan Cieremans, de chef-kok sinds 1996, heeft er alle vertrouwen in dat de naam en formulewijziging zal leiden tot het aantrekken van een nieuwe stroom van jongere gasten voor het restaurant.

De Cottontree group, actief in art, food, leisure en hospitality is sinds 2012 eigenaar van Seinpost en Le Bistroquet. Cottontree wil haar zichtbaarheid in Nederland vergroten door haar activiteiten meer onder dezelfde naam te gaan bundelen. Le Bistroquet is in oktober  dit jaar omgedoopt in Cottontree (City).