Danzep bouwt easyHotel bij Arena en in Brussel

Danzep bouwt easyHotel bij Arena en in Brussel

DanZep, masterfranchisehouder van easyHotel Benelux, bouwt momenteel aan twee nieuwe hotels: een easyHotel in Amsterdam, naast de Amsterdam Arena, én een easyHotel aan de Zilverstraat in Brussel, middenin het historische stadscentrum.

Het easyHotel Amsterdam Arena Boulevard gaat 131 kamers tellen en zal haar deuren openen eind 2016. In dezelfde periode opent ook easyHotel Brussel, de eerste vestiging van easyHotel in België. Hier worden 107 hotelkamers gerealiseerd, verdeeld over 7 etages.

'We zijn erg tevreden met de voortgang van de bouw van de twee nieuwe easyHotels in deze twee hoofdsteden van de Benelux', zegt Lucas Drewes, operationeel directeur van easyHotel.

Vier nieuwe hotels

DanZep, dat met een omzet van 5,2 miljoen euro op plek 100 staat van de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken, heeft de ambitie om in 2016 en 2017 in totaal vier nieuwe hotels te openen in de Benelux.

Eind vorig jaar sloot DanZep een lening af van 25 miljoen euro om de groeiambitie waar te maken. Eerder al kocht het bedrijf samen met bouwbedrijf KondorWessels de Scheveningse pier.

DanZep Hotels is masterfranchisehouder van easyHotel Benelux en opende vier jaar geleden het eerste easyHotel in Nederland, in Amsterdam. Vestigingen in Rotterdam en Den Haag volgden, inmiddels beschikt DanZep Hotels in totaal over 297 kamers in Nederland.