nieuws

Scheveningse pier verkocht aan DanZep

Hotel

Hotelbedrijf DanZep, in de Benelux master franchisehouder van easyHotel, heeft samen met bouwbedrijf Kondor Wessels voor €3 miljoen de Scheveningse pier gekocht. Daarmee zijn twee iconen in Scheveningen in één week – en door dezelfde curator – verkocht.

Scheveningse pier verkocht aan DanZep

Nadat hij de verkoop van het Kurhaus succesvol begeleid had, maakte curator Marc Udink eerder deze week ook bekend dat de verkoop van de pier nagenoeg rond was. Nu is bekend dat DanZep en Kondor Wessels, een dochter van VolkerWessels, de nieuwe eigenaren zijn.

Ontwerp
De twee partijen zijn al langer met de plannen bezig, in oktober 2013 is de samenwerking al aangekondigd. Er werd zelfs al een ontwerp gemaakt voor een hotel en woningen op de pier, die uit meerdere bouwlagen gaat bestaan. Alleen de verkoop was nog niet rond.

Curator Udink ontkent tegenover Nu.nl de komst van een easyHotel naar de pier. ‘Er gaat eerst vijf jaar met de gemeente gesproken worden’. DanZep zelf wil nu ook nog niet op de plannen ingaan, laat operationeel directeur Lucas Drewes weten.

Eén gulden

Van der Valk kocht de pier in 1991 voor één gulden, en investeerde fors. Er werd een restaurant op gebouwd, dat enkele jaren geleden volledig afbrandde. Daarna ging snel het bergafwaarts met de pier, tot deze begin 2013 failliet ging en later dat jaar uit veiligheidsoverweging volledig werd afgesloten.

Na een grondige opknapbeurt moet de pier in het voorjaar weer open, zegt Udink. Hij stelt wel dat ook van de gemeente Den Haag wordt verwacht dat zijn mee gaat denken over – en dus meebetalen aan – de toekomst van de pier.

Reageer op dit artikel