Favoriete keukenhulp van Laurent Smallegange: de SWAN

Favoriete keukenhulp van Laurent Smallegange: de SWAN

Je kunt niet zonder in de keuken. De ene chef werkt alleen maar lekker met die bepaalde sous vide, terwijl de andere chef alleen maar kan snijden met het mes met een inscriptie van zijn liefje. Prijs en techniek doen er vaak niet toe. Laurent Smallegange van Spetters* in Breskens zweert bij de SWAN!

Met een vader die meer dan veertig jaar horecaervaring heeft en drie horecazaken in de familie was een carrière in de horeca voor Laurent Smallegange onvermijdelijk. Laurent Smallegange werd met het openen in 2010 van Spetters een van de jongste chef-eigenaars van de Benelux.

In 2013 werd Spetters onder Smallegange’s leiding bekroond met één Michelinster en in 2015 werd Smallegange door GaultMillau uitgeroepen tot belofte van het jaar.

Smallegange heeft een voorliefde voor de SWAN. ‘De SWAN is een volledig mechanische machine die werkt op je eigen spierkracht. Ik gebruikt de machine met veel succes aan tafel bij de gasten’ vertelt Smallegange.

‘Met een hendel draai je eigenlijk bevroren stukken tot een soort fijne poedersneeuw. Dat is niet alleen leuk met ijs, maar ook bijvoorbeeld met ingevroren tomatensap de SWAN schaaft dit schaaft gewoon tot poeder, die totaal anders aanvoelt dan poederijs uit een andere machine. Het vervangt de pacojet zeker niet, maar zorgt wel voor een ‘wauw’ ervaring aan tafel bij de gast. We zitten nog in een testfase, maar doen al hele leuke dingen ermee’, besluit Smallegange.