Jaimie van Heije en Tommy den Hartog aan het roer in ronddraaiend restaurant Moon

Jaimie van Heije en Tommy den Hartog aan het roer in ronddraaiend restaurant Moon
Jaimie van Heije

Aan het roer van het ronddraaiende restaurant Moon in A'DAM Toren dat begin mei de deuren opent, komen Jaimie van Heije en chef-kok Tommy den Hartog te staan. Dat is donderdagmiddag bekend gemaakt.

Jaimie van Heije, bekend van zijn gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, wordt de signature-chef van het restaurant dat zit gevestigd op de 19de verdieping van de voormalige Shelltoren in Amsterdam. Hij bepaalt het geluid, de sfeer en de menustijl. Met chef-kok Tommy den Hartog, voormalig chef-kok van restaurant Johannes, vormt Van Heije de basis van het restaurant. Samen zorgen ze voor een moderne kaart met licht verteerbare en gezonde gerechten waarbij creativiteit en kwaliteit voorop staan. 'Moon is een geweldige aanwinst voor Amsterdam', aldus Van Heije. 'Verwacht eten op hoog niveau, letterlijk en figuurlijk, maar wel in een ongedwongen setting zoals men dat bij mij gewend is. En hoe gaaf is het om te kunnen zeggen dat ik als eerste heb gekookt op de maan?'

Begin mei opent Moon haar deuren voor het publiek. Diezelfde maand openen op dezelfde locatie, in de voormalige Shelltoren in Amsterdam, ook membersclub A’DAM&Co, restaurant en bar Madam en The Loft. De club Shelter zal medio september opengaan. Het voormalige hoofdkantoor van Shell met 22 verdiepingen moet een enorme publiekstrekker gaan worden.