Lekker 2017: Amsterdam de meeste, Rotterdam de hoogste

Lekker 2017: Amsterdam de meeste, Rotterdam de hoogste

Met 16 noteringen in de lijst is Amsterdam dé restaurantstad van Nederland volgens de Lekker 2017. Rotterdam volgt op de gepaste afstand met 9 zaken. Het hoogst genoteerde restaurant uit de Havenstad staat echter wel hoger dan de hoogste zaak in Amsterdam.

Met zestien zaken voert Amsterdam de lijst aan van steden met restaurants in de Lekker 2017. Ciel Bleu is de hoogst genoteerde zaak in de hoofdstad. Het tweesterrenrestaurant in Hotel Okura staat dit jaar op plek 7, een stijging van 9 plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Amsterdam heeft ook één nieuwe zaak in de lijst; Rijks van het gelijknamige museum, waar Joris Bijdendijk verantwoordelijk is voor de keuken, komt nieuw binnen op 60.

Rotterdam op 4 en 6

Na Amsterdam volgt Rotterdam met 9 zaken. De havenstad heeft echter wel een hogere notering in de lijst, twee zelfs. Op plek 4 staat Joelia by Mario Ridder en Francois Geurds scoort een zesde plaats met zijn FG Restaurant. Rotterdam heeft ook één nieuwe naam in de lijst: op plek 97 staat Zeezout, gelegen aan de Nieuwe Maas.

Nog 4 steden met meerdere noteringen

Naast de twee grootste steden van het land zijn er nog vier steden met meerdere restaurants in de Lekker 2017. Eindhoven heeft drie zaken in de lijst (Avant-Garde Van Groeningen op 32, De Karpendonkse Hoeve op 62 en De Luytervelde op 84). Daarachter volgen Maastricht (Beluga Loves You op 5 en Chateau Neercanne op 75), Den Haag (Calla's Restaurant op 19 en Han Ting Cuisine op 72) en Harderwijk ('t Nonnetje op 34 en Basiliek op 58).

lekker2017Bekijk hier de complete ranglijst Lekker 2017»