Albert Dijksma (47) is sinds september eigenaar van Frites Company in Woerden. Hij moet de fijne kneepjes van het vak nog leren, stuurt tegelijkertijd zijn team aan, regelt de inkoop en is ook nog bezig om een volgende stap te maken. Toch heeft hij tijd om tips te geven aan startende collega's
- Zorg voor een goede voorbereiding; ga niet over één nacht ijs
- Leg je oor te luister bij kenners en bezoek andere zaken en/of loop stages
- Ga zorgvuldig te werk als het gaat om vergunningen en wees alert bij het maken van contracten
- Open de deur niet als je nog niet helemaal klaar bent, dan loop je de hele dag achter de feiten aan
- Een vitrine past niet in een horecazaak. Het ziet er niet mooi uit en is niet functioneel. Gasten moeten erop kunnen vertrouwen dat alles vers is
- Kies voor de beste producten en een ambachtelijke uitstraling. Denk goed na over de locatie in combinatie met het concept
Lees het hele verhaal van Albert Dijksma in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.