Martinikerk opnieuw decor groots Bierdiner

Martinikerk opnieuw decor groots Bierdiner

Bierfestival Groningen presenteert op woensdag 19 april 2017 het grootste bierdiner van Nederland met streekbieren en streekproducten. In de Martinikerk in Groningen wordt de tafel gedekt voor ruim 600 bourgondisch ingestelde bierliefhebbers. Op het menu staan eerlijke streekproducten en bijpassende speciaalbieren uit het noorden.

Ook dit jaar zal de Britse biersommelier Melissa Cole, samen met haar Nederlandse collega Fiona de Lange, de presentatie en begeleiding van de bier- en spijscombinaties verzorgen, ondersteund door Groningse biersommeliers. Het diner wordt georganiseerd vanuit de gedachte van Dutch Cuisine door Albert Kooy in samenwerking met een denktank bestaande uit horecabedrijven uit de stad en provincie Groningen, waaronder Herberg Onder de Linden*, Holland Casino, Robuust, de Stadstuin, ’t Zwarte Schaap, Louis XV en El Txoko. Daarnaast denken lokale brouwers, culinair expert bij Hooghoudt Laurens Speek en verschillende chef-koks van groothandels mee. Doelstelling hierbij is het laten groeien van het gebruik van streekproducten in het noorden en het ontdekken van nieuwe bier- en spijscombinaties.

Toegangskaarten

Het Bierdiner is op woensdag 19 april 2017, op de eerste dag van het Bierfestival Groningen, dat tot en met zaterdag 22 april duurt. Het diner vindt plaats tussen 19.00 uur en 22.30 uur in de Groningse Martinikerk. Kaarten voor dit diner, inclusief bijpassende bieren, kosten €85 en zijn verkrijgbaar via de officiële website van Bierfestival Groningen. Hier is ook het complete programma te vinden.