Volgens de jury was de temperatuur van beleg en brood mooi in balans. 'Hierdoor kwam de smaak van het broodje nog beter tot zijn recht.' Onder andere de gedroogde tomaten uit Nederland gaven een bijzondere smaak aan de 'Flipse' 'Waardoor dit broodje de absolute nummer een is van deze vakwedstrijd.'

Tweede en derde prijs
Dorenda Snippe van De Zoetelaar Ipse de Bruggen uit Den-Haag, werd met haar creatie 'Rund met Natte voeten' tweede. Brons ging naar Eline Postma van Dytylschool theehuis t-berg, uit Huizen, met de creatie 'Broodje Eline'.
Opdracht
Opdracht van de vakwedstrijd Het Beste Broodje Lekker Anders is het ter plaatse bereiden en serveren van vijf identieke broodjes. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding was het stimuleren van gezonde componenten bij het broodje wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde was hierbij van belang.
Aan de wedstrijd deden elf finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden.