Booming Utrecht: ruim 1000 kamers op komst

Booming Utrecht: ruim 1000 kamers op komst
Foto: Shutterstock

Rondom het vernieuwde Utrecht Centraal Station schieten de hotels bijna letterlijk als paddenstoelen uit de grond. Op nog geen vierkante kilometer zijn nu drie grote hotels in aanbouw, samen goed voor 1037 kamers.

Amrâth werkt aan een groot complex aan de Jaarbeurszijde van Utrecht Centraal, met 350 appartementen en 275 hotelkamers, gericht op beursbezoekers. Geplande opening: 2020.

Aan de centrumkant wil The Student Hotel op korte termijn in Hoog Catharijne 600 kamers realiseren in voormalige kantoren van Rabobank, wat op verzet van lokale politiek stuit. Nu is ook bekend geworden dat Inntel Hotels in het nog te bouwen Noord-gebouw eind 2017 een hotel met 162 kamers gaat openen.

Vierkante kilometer

Binnen de vierkante kilometer waar deze hotels komen, allemaal rond het vernieuwde Utrecht Centraal Station en het bijbehorende stationsgebied, bevinden zich al twee grote hotels: NH met 276 kamers, dat vorig jaar volledig gerenoveerd is, en 120 kamers van Park Plaza Utrecht. Op de rand van het stationsgebied heeft ook Apollo nog een hotel met 90 kamers, vijfsterrenhotel Karel V heeft er 121.

Met de komst van de nieuwe hotels gaat het kameraanbod in het stationsgebied van 607 nu de komende jaren naar 1644.