Topkok Casimir Evens naar NH-hotel Groene Toren in Eindhoven

Topkok Casimir Evens naar NH-hotel Groene Toren in Eindhoven

Executive chef Casimir Evens van het Belgische tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet gaat koken in het restaurant van het nieuwe NH-hotel in de Groene Toren in Eindhoven.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het restaurant opent dit najaar de deuren. 'We leggen onszelf geen druk op. We willen in elk geval onze visie laten zien en gaan niet te hoog inzetten. Dan zien we wel wat er gaat gebeuren ', laat Casimir Evens de krant weten. De Belgische sterrenchef verhuisde op zijn zesde naar Eindhoven. 'Ik ken er alle nieuwe wijken en zie wat er allemaal in de stad aan het gebeuren is. Die is volop in beweging.'

C.V Casimir Evens

Evens werkte bij meerdere sterrenrestaurants in België, maar ook bij sterrenrestaurant Boreas in Heeze, restaurant Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven, De Lindehof in Nuenen en restaurant Linnen in Oisterwijk.

NH Collection hotel

Hoe de nieuwe Eindhovense werkplek van Casimir Evens gaat heten, blijft nog geheim. Het hotel valt onder het 'Collection'-label van de internationale hotelketen NH. Met het hotel in Eindhoven wordt de portfolio in Nederland uitgebreid met een vierde NH Collection hotel.

Het hotel gaat 132 kamers tellen en krijgt een panoramisch restaurant op de dertiende verdieping en een rooftop bar met gedeeltelijk overdekt terras op de veertiende verdieping. Met ruim 340m2 aan meeting- en eventruimte, verdeeld over vijf zalen, wordt het hotel ook  geschikt voor het organiseren van congressen, evenementen en vergaderingen. Naast NH Collection Eindhoven Centre zullen er ook 112 woningen in het multifunctionele pand gerealiseerd worden en is er op de begane grond plaats voor diverse horecagelegenheden.