Swych gestopt in NH Collection Doelen in Amsterdam

Swych gestopt in NH Collection Doelen in Amsterdam

NH Collection Doelen in Amsterdam is voortijdig gestopt met restaurant Swych. Het hotel werkt aan een nieuw f&b concept. In oktober 2016 opende het restaurant met groente in de hoofdrol. Half januari zijn de deuren weer gesloten. NH is bezig met het ontwikkelen van een nieuw f&b concept voor het hotel in Amsterdam.

Het hotel aan de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam beraamt zich momenteel nog op een nieuwe invulling van de restaurantfunctie, zo laat een medewerker weten. Over de reden van de vroegtijdige sluiting kan de medewerker geen uitspraken doen.

Woordvoerder Inge Conradi zegt desgevraagd tegen Misset Horeca dat ‘het concept van Swych op deze locatie niet aansloot bij de verwachtingen.’ Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw f&b concept voor De Doelen. ‘Wat dit precies gaat worden, kan ik nu nog niet zeggen,’ aldus Conradi.

Rudolf Brand
Rudolf Brand

Chef Rudolf Brand blijft werken voor NH. Eind vorig jaar opende Swych in het gerenoveerde NH Collection Doelen de deuren. Het restaurant stond onder leiding van Rudolf Brand en was een voortzetting van het succesvolle pop-up concept Roomservice at Olof’s van Chris Naylor van Vermeer. Deze pop-up zat tijdens de verbouwing van Vermeer in de Olofskapel van NH Collection Barbizon Palace, ook in Amsterdam. Bij Swych lag net als bij Olof’s het accent op groenten; vlees en vis konden als side-dish worden besteld.

Deze pop-up versie was een enorm succes. Maar dat is natuurlijk geen garantie dat eenzelfde concept op een andere locatie ook gaat werken.’   Tot de opening van het nieuwe f&b concept zit De Doelen zonder restaurantfunctie.

Video:

De top van NH Hotel Group over de openingen van drie NH
Hotel Collections in Amsterdam.