Dutch Hotel Group koopt merk Hampshire

Dutch Hotel Group koopt merk Hampshire
Vlnr: Bob Olde Olthof, Henrike Lobbes, Arnold Labohm en Léon Dijkstra

Dutch Hotel Group heeft de merknaam Hampshire en de franchiseformule overgenomen, waardoor Hampshire toch als licentiemerk blijft bestaan.

Hampshire Hotels gaat begin volgend jaar verder onder een nieuwe naam, maar het Hampshire Hotel-merk blijft bestaan nu Dutch Hotel Group het koopt.

De huidige eigenaar, Léon Dijkstra, heeft eind vorig jaar het strategisch besluit genomen uitsluitend te focussen op de hotels in eigendom van de familie.

Zie ook:Einde merk Hampshire nabij, alle eigen hotels worden Eden

Dutch Hotel Group

Dutch Hotel Group, het derde bedrijf van de ondernemers Arnold Labohm, Bob Olde Olthof en Henrike Lobbes, neemt de Hampshire-naam en de licentieformule over en vormt de directie.

De onderhandelingen over de exacte invulling van de overname zijn afgerond en op 1 januari 2018 vindt de overdracht plaats. 

Eind 2016 maakte Hampshire Hotels bekend te stoppen met de franchiseformule. Deze stap was de start van een naamswijziging die begin 2018 compleet wordt gemaakt; een groot deel van de Hampshire Hotels gaat dan verder onder eigen vlag van Eden Hotels.

Zie ook:Franchisenemers teleurgesteld met besluit Hampshire 

Reden voor een aantal licentiehouders om Léon Dijkstra te benaderen over een overname van de Hampshire-naam.Henrike Lobbes van Dutch Hotel Group legt uit: 'Het zou zonde zijn om dit bekende merk uit de hotelmarkt te laten verdwijnen. Hampshire Hotels staat voor mooie hotels met gastvrije eigenaren – en dat willen we blijven. We zijn dan ook ontzettend blij dat de Dutch Hotel Group Hampshire Hotels voort kan zetten. Ons motto? Samen sterk voor dit mooie en bekende hotelmerk!'

Toekomst voor Hampshire

Léon Dijkstra, Algemeen Directeur van Hampshire Hotels licht toe: 'Zoals bekend ligt onze focus op Nederland en op het optimaliseren van wat de hotels in eigendom van de familie te bieden hebben. Daar hoort een nieuwe naam bij, en dat is Eden. Met de overname van het merk Hampshire, dat de afgelopen twintig jaar met veel passie is opgebouwd, kan de Dutch Hotel Group het succesverhaal voortzetten. We zijn tot een overeenkomst gekomen waar we allemaal achter staan en trots op zijn. Deze overname is een geweldig mooie ontwikkeling, want een nieuwe eigenaar die vol enthousiasme doorgaat met het Hampshire-merk is goed voor alle partijen.'

Over Hampshire Hotels

Hampshire Hotels is op dit moment een van de grotere hotelondernemingen in Nederland, bestaande uit 36 hotels waarvan 15 met een licentieovereenkomst. De Dutch Hotel Group neemt naast de merknaam, tevens de reserveringssystematiek en zaken als de website en de nieuwsbrief over. Hoeveel hotels zich onder de nieuwe Hampshire-vlag gaan scharen, is nog niet bekend.